Apple не сака своите популарни уреди да бидат „само за богатите“ со што се потврдуваат гласините дека може да видиме и помал и поевтин iPhone за помасовниот пазар, пишува Forbes кои се повикуваат на белешки на аналитичарот Тони Саконаги од Bernstein Research од состанок со Том Кук, директор за операции на Apple.

Прочитај повеќе

Аpple ги искористи празниците и се уште несоодветната конкуренција за да генерира рекорден 26.7 милијарди долари приход во првото фискално тромесечје, заклучно со 25 декември, од кои 6 милијарди се профит, генерирани од продажбите на Mac, iPhone и iPad. Ова е 78% зголемен приход споредено со ланската година.

Прочитај повеќе