Градоначалникот на Тирана, Ерион Валиај, најви дека на есен почнуваат со тестови на електрични автобуси. Албанија е една од најчистите држави во Евроапа, а најголем дел од електричната енергија се произведува во хидро-цетрали, вели Digital Spoiler. So excited to announce that Tirana will be testing Electric Buses in its routes by this fall. A new era for […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Станувам супер возбудена кога сум на мисија да откријам нова стартап заедница. Посебно кога се работи за балканскиот регион. Има нешто специјално во регионот што секогаш ме изненадува и што ми го прави патувањето […]

Прочитај повеќе