Facebook во соработка со Definition6 овозможи да се прават видео презентации на вашата активност на друштвената мрежа уште од вашето онлајн „раѓање“. Ова процедурално видео интегрира информации што се овозможени за прегледување од вашиот профил и ги склопува во динамична презентација исполнета со содржини како слики и фотографии, прелетувајки низ свежиот Timeline неодамна овозможен за […]

Прочитај повеќе

Ви се допаѓалo или не, вашиот досегашен личен профил наскоро ќе биде заменет со Facebook Timeline. Друштвената мрежа најави дека во наредниве неколку недели Timeline ќе биде активиран за сите корисниците. Корисниците ќе имаат седум дневен период да ги прегледаат и филтрираат сите постови кои не сакаат да се појават на Timeline-от. Timeline профилот е […]

Прочитај повеќе

Како што се очекуваше, Facebook во четврток ги претстави новите Open Graph апликации кои ќе го променат начинот како се споделува содржина. Наместо сега само „лајкнување“ на постови и линкови, сега корисниците ќе можат да читаат, патуваат, трчаат, рецензираат филмови, раскажат приказна, готват… Апликациите на Facebook, кои се стартувани од неколкуте партнери како Foodily, Ticketmaster, […]

Прочитај повеќе

И конечно, Facebook Тimeline e достапен за сите корисници… Да, свесни сме дека мора да помине период на истражување, прилагодување и навикнување додека дојде до целосно прифаќање и на новиот Facebook изглед и новите функционалности, но факт е дека неговите визуелни можности се навистина неограничени. Со новиот профил, меѓу другото, добивате можност да си изберете […]

Прочитај повеќе

Личните профили на Facebook сега се заменети со нов редизајниран Timeline, што е всушност вашата Facebook приказна која ги содржи сите статуси, слики и користени апликации од кога сте се вклучиле на мрежата. Секој корисник може да си одбере што ќе биде прикажано на Timeline за полесно да се претставите пред другите. Поради малку чудниот, […]

Прочитај повеќе

Наместо личен Facebook профил сега сите 800 милиони корисници ќе имаат своја лична приказна, односно Timeline. Timeline претставува целосен редизајн на изгледот на личните профили, и има за цел да ги откопа сите ваши поранешни статуси распределени по месеци и години од кога сте се приклучиле на мрежата. Со новиот профил вие ќе може да […]

Прочитај повеќе

Facebook го стартува новиот кориснички профил и за македонските корисници кои претходно се согласиле да гo имаат. Од денес, доколку сте се регистрирале, кога ќе отворите Facebook ќе може да забележите дека вашиот, и профилот на пријателите, е претворен во Timeline. Facebook најави дека наскоро ќе го стартува Timeline за сите. Првин го стартуваат новиот […]

Прочитај повеќе

Се зборуваше и пишуваше многу за генијалноста и работата на Стив Џобс кој почина на 6-ти октомври. Затоа без да должиме го претставуваме овој интересен инфографик за работата на г. Џобс низ годините, за Appple, продуктите кои Apple ги претстави додека тој беше на чело на компанијата. Вклучени се и продуктите од Next, неговата втора […]

Прочитај повеќе

Facebook го претстави Timeline, нов личен профил кој ја раскажува вашата приказна на повизуелен начин истакнувајќи ја и постарата содржина која што сте ја споделиле. Timeline не е активен во моментов, ќе биде во наредниов перод, можеби недела-две, но има начин како да го добиете сега веднаш и да го истражите. Подолу се инструкции како да […]

Прочитај повеќе

Нов профил? Или нов начин да си ги сочувате спомените? И двата се позитивни одговори. На вчерашната f8 конференција Марк Закерберг го претстави Timeline објаснувајќи го како нов профил преку кој може да се истакнете вие самитe и да си ја раскажете приказната од почеток до крај. Налик на личен блог, но подруштвен и повизуелен. […]

Прочитај повеќе

Twitter најави дека нема да дозволи трети странки да вметнуваат реклами во корисничкиот фид и пребарувањето бидејќи се „нарушува интегритетот и важноста на временската линија.“

Прочитај повеќе