Facebook стартува „подобрен“ Timeline со поистакнати трети апликации кои ги октриваат омилените книги, филмови и музика на корисниците. Целта е да се истакне содржината која 1) ќе предизвика дискусија меѓу корисниците; 2) ќе ги поврзе и ќе ја зголеми интеракцијата меѓу брендовите и фановите; 3) ќе го зголеми користењето на трети апликации за содржина и […]

Прочитај повеќе

После Search Graph, Facebook повторно ни подготвува некои новости, овојпат се однесува на изгледот на News Feed-от. Или може да се каже „главната страна“ на Facebook, бидејќи тоа е местото каде што корисниците поминуваат најмногу време и таму може да се види скоро сè што прават пријателите. Новостите ќе бидат претставени на 7-ми март во […]

Прочитај повеќе

Facebook корисниците од Нов Зеланд први го добија редизајнираниот Timeline профил за кој пишавме пред скоро два месеца. Овој редизајн ќе ги помести сите постови во една лева колона, додека од десната страна ќе бидат апликациите и другите табови. Во моментов Facebook не сака да коментира за промените кои се достапни само во Нов Зеланд, […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа размислува да го промени Timeline, и наместо две колони да ги распореди постовите во една колона на левата страна, кои сега се проширени, додека останатите табови со пријатели, фотографии, и апликации да бидат на десна. Најголемата забелешка од корисниците кои го принудува Facebook на овие промени е што корисниците треба да гледаат лево […]

Прочитај повеќе

Со стартување на Timeline за фан страните, Facebook започна интересен тренд дозволувајќи им на компаниите да се вратат назад во времето и да ја претстават својата приказна уште од основањето, од пред десетици, понекогаш и стотици години. Пример, стари компании како Coca-Cola можеа да одат назад низ годините на својот „времеплов“ и да додаваат интересни […]

Прочитај повеќе

Во наредниве неколку недели, Facebook ќе додаде нова алатка за анализа на акивноста на фан страните која ќе биде во реално време, наместо како што е сега аналитика за најновите пост да доцни по ден-два. Оваа алатка ќе биде надополнување на Pages Insights и ќе бидат достапни за сите администратори глобално. Алатките ќе содржат статистики […]

Прочитај повеќе

Едни од новите премиум реклами на друштвената мрежа се реклами кои ќе се појават откако ќе се одлогирате од мрежата. Facebook вели дека овие огромни реклами ќе допрат до 37 милиони луѓе што се одлогираат секој ден. Овие реклами ќе можат да ги таргетираат сите корисници, не само фановите на страната, што најверојатно ќе ги […]

Прочитај повеќе

Како што се очекуваше, брендовите ги добија Timeline страните. Timeline-oт за брендовите е апсолутно ист како и Timeline профилите за корисниците. Промените се однесуваат на администраторите, односно тие добиваат истакнат Admin Panel за анализа на активностите на страната. Како и кај корисничкиот Timeline, сега брендовите ќе можат да си истакнат свои постови, фотографии или видеа. […]

Прочитај повеќе

За да си направите кул и забавна слика на својто Facebook Timeline, прво ќе треба да ја прифатите алатката Aviary на вашиот Facebook профил за да можете да ја користите. Кликнете тука за да го направите тоа. Не само што со оваа алатка можете да поставувате ефекти и да ги променувате фотографиите директно од Facebook, туку отсега […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа ќе ги надогради своите премиум апликации на 29 февруари. Според презентацијата на Fаcebook, објавена од GigaOm, друштвената мрежа има оптимистички став за новите реклами, очекува тие да бидат 40 до 80 отсто поефикасни. Новите премиум реклами ќе им обезбедат на оласувачите да креаираат реклами од постови на фан страните, пример статус или фотографија. […]

Прочитај повеќе

Facebook од денеска ќе овозможи прекрари, но само за верифицирани профили. Тоа би биле профили на познати луѓе што имаат многу претплатници. Facebook откако ќе одреди дека имаат доволно популарност, ќе ги информира за новиот начин да го проверат својот Facebook профил, а потоа опцијата за алтернативно име ќе им биде овозможена. За жал ние […]

Прочитај повеќе

Апликациите што ги искористуваат информациите од вашите Facebook Timeline се множат како зајци. Овој пат не се работи за Halloween застрашување како со случајот на Take This Lollypop или за интересна видео презентација на вашиот Facebook Timeline. Се работи за приватна компанија која сака на интересен и сè уште оргинален начин да стане популарна меѓу Facebook корисниците. […]

Прочитај повеќе