Time.mk сервисот од стартувањето во февруари 2009 година со 57.000 посети месечно во 1 јуни 2010 година забележува петнаесет пати поголем раст, станувајќи сервис со над 800.000 посети во мај. Или 27.000 посети на ден. Ова се официјалните бројки кои македонскиот агрегатор на вести ги објави по повод двегодишнината од сервисот.

Прочитај повеќе

Неколку македонски медиуми објавија заедничко јавно писмо со кое ги опоменуваат сите веб портали и радио станици во Македонија да не преземаат нивна оригинална содржина. Еве што се вели во писмото: „На средбата одржана на 24.12.2009 присутните претставници од долупотпишаните медиуми ја утврдија штетата која произлегува од неавторизираното и неконтролираното преземање на информации од овие […]

Прочитај повеќе

<Надополнето:> Time.mk се врати на стариот дизајн. Тргнат е Fun делот и „Хардвер“, „Софтвер“ и дел од „Занимливости“ категориите се склопија повторно во една – „Технологија“. Содржината во таа категорија се уште не е ништо посебно или од голема важност, се уште е повеќе занимлива отколку релевантна. </надополнување>

Прочитај повеќе