Oткако се отрки и дека Утрински весник, Дневник и Вест ќе им се придружат на другите .мк медиуми и ќе се повлечат од Time.mk од кој бараа паричен надоместок, агрегаторот го смени начинот на работа и реши да ги објави медиумите повторно. Во блог пост, основачот на Time.mk, Игор Трајковски, објаснува дека најпопуларниот .мк сајт […]

Прочитај повеќе

Утрински Весник, Дневник и Вест веќе не сакаат нивните линкови да бидат споделувани од најпопуларниот-во-моментов .мк сајт, Time.mk. Весниците издавани од Медиа Принт Македонија, ќе го следат примерот на Сител, Канал 5, Netpress, Курир.мк и др., и ќе се повлечат од aгрегаторот за вести. Причината е повторно пари. Медиумите бараат надоместок за нивните линкови да […]

Прочитај повеќе

<Надополнето>И Курир.мк и NetPress им се приклучија на Kанал 5 и Сител и решија да се повлечат од Time.mk, односно NetPress реши да не дозволува на ниту еден агрегатор да им ја споделува содржината. „Причината е едноставна. Некој сака да заработува пари на туѓ труд, и при тоа без регулирање на авторските права.“, пишува NetPress.com.mk. […]

Прочитај повеќе

Time.mk, во соработка со Web Factory, претстави мобилна апликација за Настани која е „е ваш персонализиран џебен консултант кој во чекор ве следи и информира за градските настани.“ Настани на Time.mk беше стартувани пред два месеца и е сервис кој ги агрегира сите настани од разни градови, нешто слично како што го прави тоа со […]

Прочитај повеќе

Новиот агрегатор на вести, Буквар.мк ќе се обиде да му конкурира на Time.mk и Daily.mk така што ќе покрај нов алгоритам ќе претстави и агрегирање на видео содржина. „Постоеше потреба од такво нешто, налик на Google News каде што се објавува и видео со актуелните новости. Всушност и во Македонија кога се објавуваат вестите телевизиите […]

Прочитај повеќе

Дали знаете некој македонски стартап, било тоа да е веб сервис, компанија или мобилна апликација? Како се снаоѓа тој стартап, дали е финансиран и дали има потенцијал да излезе надвор од Македонија или е фокусиран само на локалниот пазар? Според податоците од Државниот завод за статистика од 2010 година, од вкупно 75.497 активни деловни субјекти […]

Прочитај повеќе

Прв пат најавен во август, Time.mk, сега и официјално го стартува својот нов сервис Настани кој ќе функционира како пребарувач на настани од разни градови. Првата очигледна разлика меѓу Time.mk за вести и Time.mk Настани е новиот и поелегантен дизајн. Но, според основачот Игор Трајковски наскоро и Time.mk за вести биде редизајниран. Втората разлика е […]

Прочитај повеќе

Македонскиот агрегаторот на вести забележа рекордни 2 милиони посети месечно, во период од 17 август до 16 септември, ни открива основачот на Time.mk, Игор Tрајковски. Сајтот има и 3.941.502 прегледи на страни, што во просек е скоро на секоја посета да се прегледуваат по две страни. Интересно е што 49 отсто, или 993.709 посети доаѓаат […]

Прочитај повеќе

Time.mk Настани е нов сервис на агрегаторот за вести преку кој ќе може да најдете се што се случува во .Мк, од концерти и кина, до прес конференции и предавања. Тоа што е новина до сега кај Time.mk е што наместо сервисот да ги наоѓа настаните, како што ги агрегира вестите, сега самите организатори можат […]

Прочитај повеќе

Во Македонија во рок од 4 месеци се појавија околу 6 сајтови за групно купување. Ги има Grouper, Kolektiva, Грабни попуст, Купуваме.мк и новите ВоСкопје.com и Gaga.mk.

Прочитај повеќе

<Надополнето:> Time.mk за кратко време од објавувањето ја тргна сината и црвена верзија поради незадоволство на корисниците. Дискусијата за црвен и син пристрасен Time.mk можете да ја прочитате во коментарите подолу, каде има доста интересни коментар што го критикуваат Time.mk бидејќи „етикетира“, но и коментари кои се сложуваат дека македонските медиуми се пристрасни.

Прочитај повеќе

Time.mk ги редизајнираше групите, и категоријата „Технологија“ се најде во „Живот“ заедно со другите спорадични теми, забава, музика, здравје итн. Ова не е случајно или грешка, групите се составени според изворите или според темите, но е комплетно погрешно. Ситниот, за некои неприметлив детал, промената на категории на Time.mk ја отсликува целокупно состојбата на развојот и разбирањето на технологијата во Македонија.

Прочитај повеќе