Amazon е компанијата која најмногу инвестира во истражување и развој. Компанијата во 2017 инвестирала 22.6 милијарди долари. Компаниите од техничкиот сектор заедно инвестирале 76 милијарди долари, јави Recode. Најголем дел од финансиските средства се инвестирани во развој на AWS, Alexa и технологии за препознавање на предмети на слика и видео. И иако можеби првото место […]

Прочитај повеќе

Изгледа дека целиот свет си го задржува здивот за Apple таблет. Но можеби сонуваме за погрешен уред. Ова е Cоurier, неверојатниот обид на Microsoft за таблет компјутер, пишува Gizmodo кои го преставија прототипот на уредот.
 
Според Gizmodo, Cоurier е вистински уред во „касна прототип“ фаза на развој. И извори на CNet потврдија дека Courier е вистинит, но и дека ова е еден од таблет прототипите на тимот за развој на Microsoft.

Прочитај повеќе