„Која е улогата не спортот во психолошкиот развој на младите и може ли да се спореди со традиционалните спортови“, ова е темата на првата емисија од областа на е-спортот во организација на МЕСА. Гости во оваа емисијата е Тијана Ивановска, магистер психолог и поранешен капитен на Hearthstone тимот на Mischiveous и Александар Младеновски магистар по […]

Прочитај повеќе

Неодамна гејминг тимот на Mischievous имаше можност да се претстави на најголемиот гејмерски настан кој досега се случил на Балканот, International Gaming Festival. Mischievous беа спонзорирани Lynx Animations и испратија три тима за Dota 2, CS:Go и Hearthstone. Еден од клучните играчи во тимот, и капитен на Hearthstone тимот, Тиана Ивановска е истовремено и една од […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостинско интервју на Самоил Петрески, сопственик на единствената продавница за друштвени игри во Македонија, Гоблин, и двократен шампион во Magic: The Gathering) Самоуверено и без трошка комплекс на инфериорност, 15 македонски гејмери во три различни игри ќе ја претставуваат нашата земја на најголемиот гејмерски настан кој досега се случил на Балканот – International […]

Прочитај повеќе