По Exploding Kittens, Метју Инман од популарниот сајт The Oatmeal собира средства за нова игра со карти, повторно на KickStarter. Негов партнер и во овој проект е Илан Ли од Xbox и ARG. Претходната игра со карти собра над 8,7 милиони американски долари од над 219.000 поддржувачи, а нивната нова игра е на добар пат да ја престигне. На […]

Прочитај повеќе

Еден во тринаесет луѓе на планетава користи Facebook, Марк Зукерберг е огромен човек кој јаде луѓе, Google го закопа Wave и сите веднаш заборавија на него, Yahoo! го прекинува Delicious но корисниците сеуште го користат, Apple го објави Ping за кој никој не е заинтересиран, Groupon успева да ги возбуди младите луѓе да користат купони… ова и уште неколку комично прикажани стрипови реализирани од популарниот блог The Oatmeal ја појаснуваат моменталната состојба на интернетот.

Прочитај повеќе