Тhe CIA Emails е нова објава од Wikileaks, во која се содржани документи и пораки украдени од личниот AOL мејл на директорот на Американската агенција за разузнавање (CIA), Џон Бренан. Хакнат е неговиот личен имејл, не професионалниот мејл кој го користи за работи поврзани со агенцијата, ниту пак има пораки кои се означени како „доверливи“. […]

Прочитај повеќе