Додека тренираа да бидат подобри, чет ботовите на Facebook креираа сопствен јазик. Лабораторијата за развој на вештачка интелигенција на Facebook ги усовршуваше роботите кога го забележи овој непредвиден напредок. Истражувачите за подобрување на конверзацијата оставиле ботовите самостојно да „разговараат“. Целта на експериментот била роботот да стане подобар во оваа вештина, но наместо ова, развиле нов […]

Прочитај повеќе

Microsoft го отвори виртуелниот свет во отворена бета верзија. Компанијaта се надева дека сите кои работат на вештачка интелигенција во виртуелниот свет ќе имаат безбедна тест околина. Светот е прилагоден за тестирање автономни возила или дронови. Софтверот рекреира појави од светот. Сенки, одблесоци и слични појави кои можат да ја збунат вештачката интелигенција, се дел од кодот […]

Прочитај повеќе