Имате преголемо знаење за Србија и не знаете што да правите со тоа? Triviador е интересна стратегија која ќе проба да ве издигне како владетел на целата соседна држава. На површина, се работи за едноставен квиз каде вие и уште еден пријател се натпреварувате во одговарање прашања од општа култура. Одговорите ги давате или со пишување […]

Прочитај повеќе

Во скоро време и веројатно пред април, Русија ќе има еден кус тест за интернет независност. Државата накратко ќе се исклучи од глобалниот интернет. Ова е дел од сајбер одбранбена вежба која треба да биде показател кој ќе покаже колку државата е подготвена за ваков вид на војна. Дополнително, во Русија веќе е во подготовка […]

Прочитај повеќе

Колку се издржливи телефони кои чинат околу 1 000 долари? Може ли да издржат пад од околу 10 метри? Не. Ако го изгледате видеото на TechSmart ќе видите зошто iPhone XR, иако е поевтин, сепак е поиздржлив телефон од поскапиот iPhone XS.

Прочитај повеќе

Futuremark работи на тест платформа за уредите за виртуелна реалност. VRMark ќе биде бенчмарк алатка за тестирање на можностите на Oculus Rift, Project Morpheus, но и куп други уреди за виртуелна реалност кои се во различни фази на развој. Како и остантите слични алатки и VRMark ќе овозможува анализа, споредба и мерење на перформансите на […]

Прочитај повеќе

Дали сте сигурни дека можете да разликувате робот од човек? New York Times има одличен тест во кој преку статии и текстови напишани од новинари и од алгоритам ќе може да видите дали баш секојпат може да ги разликувате компјутерите од луѓето. Тестот е составен од новинарски статии, поеми креирани од апликации и други пасуси […]

Прочитај повеќе

Со бенчмаркот на најновата верзија на 3DMark, ќе може да се споредуваат перформансите на најразлични уреди, десктоп или лаптоп компјутери, но и паметни телефони или таблет компјутери. Futuremark компанијата зад 3DMark планира покрај Windows 7, Windows 8 и Android, наскоро да издаде и iOS и Windows RT верзија. Тестот се составен од три дела два […]

Прочитај повеќе

Стотици возила опремени со уреди за меѓусебна комуникација возат по улиците на Ен Арбор, Мичиген. Станува збор за тест фаза на уреди кои кога се поставуваат во возилото ги предупредуваат возачите за опасност во сообраќајот на местата кои се тешко забележливи за возачите. Според податоците кои ги сподели владата на САД, дури 80 проценти од […]

Прочитај повеќе

Дечките од GizmoSlip објавија видео во кое ја тестираат издржливоста на Samsung Galaxy S3. Популарниот телефон е релативно скап, чини околу 30.000 денари, и овие тестови ќе ви симулираат (и предупредат) што да очекувате ако телефонот ви падне од раце. За жал, телефонот не се покажа баш најиздржлив. Во сите три теста имаше оштета, од […]

Прочитај повеќе

MyGadge е нова специјализирана продавница за гаџети и компјутерска опрема која е официјален партнер за Македонија на Prestigio и Canyon. Производите што ќе ги продава се од гаџети или „ит играчки“, до компјутерска галантерија како глувчиња, слушалки, звучници, и таблет компјутери. Тоа што може да биде ново е што MyGadge најави дека ќе дозволи тестирање […]

Прочитај повеќе

Брзината на вчитување на сајтот игра огромна улога во корисничкото искуство, а од пред некое време и во рангирањето на интернет пребарувачите. Доколку вашиот сајт има проблеми со својата брзина, дали заради неподсреден код или заради лош хостинг провајдер, ќе се соочите со голем број на незадоволни корисници и поплаки. На веб постојат неколку интересни […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира страничен бар кој ќе се прикажува на десната страна од ѕидот и ќе прикажува активности кои се „случуваат сега“, oткрива Dazeinfo.

Прочитај повеќе

Софтверскиот центар на Ubuntu во идната 11.04 верзија ќе има опција да се тестираат апликации пред да се инсталираат.

Прочитај повеќе