Автономните камиони од Tesla се далеку од целосна реализација и од почеток на продажба. Сепак, Tesla се пофали дека камионите успешно го поминале првиот тест. Tesla Semi е првиот автономен електричен камион од Tesla. Секако на возачкото седиште мора да има присутен возач. Electrek објави и кусо видео од возењето. Првиот товар кој го префлија […]

Прочитај повеќе