Nikola Motor Company од Солт Лејк Сити, Јута ја обвини Tesla дека ја користи нивната технологија во своите Semi камиони. Поради ова бараат оштета од две милијарди долари. Причините за волку високата отшета се неколку. Од Nikola велат дека камионот на Tesla прави забуни на пазарот. Поради ова нарушување на авторските пррава Nikola не може […]

Прочитај повеќе

Најверојатно куп компании, претприемачи и иноватори имаа одлична 2017 година. Сепак, Илон Маск и неговите компании се чини дека се чекор пред сите. Г. Маск и неговите компании имаа куп подвизи и презентации оваа година. Новитети имаше од сите компании: Space X, Tesla и одделот на Tesla кој се однесува на батериски системи. Во 2017 […]

Прочитај повеќе

По автомобилите и теренските возила, Tesla го претстави и првиот електричен камион. Камионите се 7% од сите возила на улиците во САД, па новиот камиот треба да го освои овој пазар. Замената на традиционалните камиони со електрични, ќе го намали загадувањето од возила за 20 %. Судејќи по првите податоци, купувачите на електричните камиони ќе […]

Прочитај повеќе