Tesla пред неколку години започна со производство на батериски ѕид. Со овие батери куќите можат подолго да се напојуваат без да купуваат електрична енергија. Сепак, ентузијасти ова го прават со години.  Не само што прават поевтини батерии, туку батериите се и со поголем капацитет. Батерија од видеото не е со доволно голем капацитет, но принципот […]

Прочитај повеќе

Група развивачи од Австралија сака да го изгради првиот „Tesla град“. Локацијата за оваа помала населба е во Мелбурн на брегот на реката Јара, по која го носи името YarraBend. Плановите се по завршувањето да има 2.500 куќи и апартмани, но засега се започнува скромно со 60 куќи. Секоја од куќите ќе доаѓа со сончев кров […]

Прочитај повеќе