Со оглед на популарноста (но, и контраверзноста) на Tesla, едноставно не можевме да ја пропуштиме шансата да поминеме малку време со Model X. Ако кажеме дека Tesla е во лимбо, нема да кажеме доволно. Пред само неколку дена се појавија гласини дека дури една четвртина од дадените депозити за Model 3 биле вратени – односно […]

Прочитај повеќе

Tesla Model X Ludicrous и Model S P100DL се побрзи од Lamborghini Aventador SV. Возилата се тркаа на 400 метри. На ова растојание моторот на Lamborghini не можеше да му спротивстави на електричниот мотор на Tesla. Model X постави и рекорд за најбрзо извозени 400 метри ( 1/4 милја).

Прочитај повеќе