Продавница за апликации е продавница за апликации, вели Microsoft противејќи се на барањето на Apple легално да го заштити терминот „app store”, термин со кои Apple ги поврза со сите продавници за апликации за сите свои уреди. Имате iPhone App Store, iPad App Store, сега и Mac App Store.

Прочитај повеќе

Ако на интернет пребарувате Бостон, ќе добиете линкови до американскиот град, но можеби мислите на бендот. Проблем е што еден збор значи многу работи, oбјаснува Metaweb, стартапот од Сан Франциско кој е најновата аквизиција на Google.

Прочитај повеќе

Наидов на добра графика на PPCblog.com која објаснува скоро комплетно како функционира Google, од внесување на терминот кој се пребарува до како интернет пребарувачот ги пребарува сајтовите и детали за неговите дата центри.

Прочитај повеќе