vCard е одлична WordPress тема преку која можете да ги промовирате вашите вештини и работно искуство. Дизајнирана е во модерен и елегантен стил и спремна со ваша помош да ги уловите вашите нови клиенти. Голем дел теми од ваков вид се плаќаат, но Грег Придеј, реши својата да ја сподели бесплатно. Темата има рејтинг 4/5 […]

Прочитај повеќе

Google ќе им постави услов на производителите да ја вклучат темата Holo во сите идни Android уреди кои ќе работат на новата верзија Ice Cream Sandwich. Производителите не мора да ја користат темата на уредите, но ќе мора да ја имаат додадено за избор. Програмерите ќе можат да направат апликацијата да бара да се користи […]

Прочитај повеќе

Од објавувањето на доверливите документи, контроверзниот сајт Wikileaks стана доста споменувана тема на Twitter, но ознаките со која се бележат пораките за #wikileaks или #cablegate никогаш не се појавиja во листата на трендови што привлече критики дека Twitter го цензурира промовирањето на темата, исто како што други сервиси престанаа да го опслужуваат Wikileaks.

Прочитај повеќе

nCountr објави интересен туторијал како да се промени темата на Windows 7.

Прочитај повеќе

Со цел полесно да дојдеме до информација за тоа што се нуди на нашиот пазар во поглед на компјутерски хардвер, најпрактично е кога IT продавниците имаат на својот веб сајт и ценовници со нивната понуда на компоненти.

Прочитај повеќе