Во денешно време, нема некој да не има проблеми или со вратот или со половината, или со нозете.  Во случај да болката која ја чувствувате почнува да влијае во извршување на вашите секојдневни обврски и начин на размислување, потребно е веднаш да се консултирате со лекар. Но, Painspot е веб сајт кој, во меѓувреме, би […]

Прочитај повеќе

Новогодишните празници одамна поминаа, но, некако, вашите новогодишни резолуции за поздраво и повитко тело и понатаму се во мирување. Многумина во слична ситуација, посегнуваат по една, или десет, фитнес апликации, но, со оглед на големиот интерес во вакво нешто, пазарот со фитнес апликации е исклучително презаситен и тешко се пронаоѓа идеалната апликација. MyFitnessPal е една […]

Прочитај повеќе

Google Body e алатка за преглед на детален 3Д модел на човечкото тело. За да можете да го видите не ви се потребни никакви додатоци како Java или Flash, ќе ви треба само прелистувач кој поддржува WebGL како што е Google Chrome.

Прочитај повеќе

Се чини дека Kinect на Microsoft, уредот кој ги следи движењата на тело кое служи како контролор, не е врзан само за видео игрите, туку има доста поинтересни примени доколку се искористи (читај: хакне) правилно.

Прочитај повеќе

Група истражувачи од Институтот за креативни технологии при Универзитетот од Јужна Калифорнија го хакна Kinect за да може да ги користат движењата на телото за да играат World of Warcraft.

Прочитај повеќе

Благодарение на виртуелната реалност машки ум влезе во женско тело како дел од експеримент кој треба да ги сруши предрасудите и да објасни како луѓето се издвојуваат од другите.

Прочитај повеќе