Заклучно со 30 јуни 2018 година, во Македонија имало вкупно 1 942 364 претплатници на мобилна телефонија. Ова е во периодот кога Телекабел не беше мобилен оператор и важи само за трите оператори кои функционираа во овој период. Од почетокот на 2019 година Македонија има 4 мобилни оператори. По официјалните имиња тоа се: Македонски Телеком […]

Прочитај повеќе

Кабелскиот оператор Телекабел е новиот мобилен оператор. Основачот на компанијата, Роберт Димитров на својот Facebook профил најави дека продажбата на броеви започнува следната недела, од 21 јануари. Префиксот на новиот оператор е 074, а барем засега се најавени 3 пакети. Пакет 300, 500, 1500 и веројатно претпоставувате тоа е и висината на претплатата која корисникот […]

Прочитај повеќе

Кабелскиот оператор Телекабел најавува дека оваа година ќе започне да нуди и мобилна телефонија. Ова го објави основачот на компанијата, Роберт Димитров по повод 21 година од постоењето на Телекабел. Веста доаѓа од Facebook-профилот на основачот, кој потсети и на дел од претходните поважни настани за Телекабел. Телекабел започна како кабелски оператор, а со текот […]

Прочитај повеќе

Повеќе интернет сообраќај. Побрз и побрз. Помал пинг. Ова е сон за интернет конекција на сите „хардкор“ интернет корисници кои интензивно споделуваат фајлти додека гледаат видеа на еден екран, на друг гледаат интернет телевизија, а на трет играат онлајн игри … се во исто време, без да мрдне! :P

Прочитај повеќе

Случајно се логирав да видам колку сум потрошил минатиот месец и се изненадив од тековниот лимит. ТелеKабел ја зголемил понудата од 1 мај и сега изнесува 50 гигабајти, откри Кими Македонски, член на форумот на IT.com.mk .

Прочитај повеќе