Балканските земји, меѓу кои Македонија, Србија, Албанија, Хрватска и Бугарија, се договараат да го укинат роамингот за своите граѓани. Иницијативата е започната како одговор на намалување на роаминг цените во земјите-членки на Европската Унија, која вети дека до крајот на 2015-та година комплетно ќе ја укине оваа скапа услуга. Проблемот што го наведе Европа, а […]

Прочитај повеќе

World Teleconnect International е четвртиот телефонски оператор, кој ќе функционира виртуелно, односно нема да гради своја инфраструктура, туку ќе ја користи мрежата на другите оператори за да понуди разни услуги.

Прочитај повеќе