Македонски Телеком оваа недела најави дека започнува да обезбедува поддршка за Voice over Long-Term Evolution или накратко VoLTE. Истата услуга им е достапна и на корисниците на А1 Македонија. Станува збор за не премногу нова технологија која сепак конечно пристигна и за македонските корисници. Воведувањето на технологијата од двата најголеми македонски мобилни оператори секако е […]

Прочитај повеќе

Веројатно најпопуларната платформа за испраќање на текст пораки и интернет разговори во Македонија, Viber доживеа редизајн. Развивачите на Viber ја ребрендираа апликацијата во Viber 10 и најавија дека фокус на надградбата е на корисничкото искуство. Промените не се драстични, но ќе ги забележите и без пораката „Добредојдовте во новиот Viber“. Иако ненавикната на новиот изглед […]

Прочитај повеќе

Националната агенција за безбедност (NSA) има технички можности да ги снима сите телефонски разговори во држави кои се под надзор. Ова и овозможува на агенцијата да преслушува разговори кои се стари до 30 дена, велат документи кои ги објави Washington Post, и кои повторно доаѓаат од поранешниот аналитичар на NSA, Едвард Сноуден. Идејата за алатката […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 15.11.10> Oд 31 ноември Nimbuzz веќе не поддржува Skype. Повеќе детали во блог постот на Nimbuzz. </надополнување>
 
Пред некој ден Skype објави своја Android верзија, но наиде на проблеми кај некои корисници и не беше баш најсјајна според функционалноста. Затоа Томи Јовановски предложи:

Прочитај повеќе

Google стартува интересен додаток за Gmail со кој корисниците ќе можат да вртат телефонски повици преку имејл сервисот.

Прочитај повеќе