Viber Out е нова услуга која ја нуди популарната апликација Viber, а ќе овозможува интернационални разговори по цени конкурентни на Skype. Апликацијата ќе им овозможи на 200-те милиони корисници да ги контактираат своите пријатели, без разлика каде се и дали имаат мобилен или фиксен телефон. Оваа услуга првпат беше претставена по ударот на тајфунот Хајан, […]

Прочитај повеќе

Словенeчкиот VoIP стартап Vox.io стигна до милион корисници, јавува TechCrunch, повикувајќи се на извори од компанијата. Со ова се исполнети предвидувањата на основачот на Vox.io, Томаш Штолфа кој најави милион корисници до крајот на 2012 година. Сox.io најчесто го опишуваат како Skype во прелистувач, а со ваквата констатација се согласува и г.Штолфа, но најавува дека […]

Прочитај повеќе

Љубљанскиот Vox.io е единствениот регионален стартап и еден од трите победници на лондонскиот натпревар за стартапи Seedcamp.
 
Vox.io е VoIP веб апликација за телефонски и видео повици преку интернет, директно од прелистувачот. Со Vox.io не симнувате софтвер како што е пример со Skype туку се логирате веднаш од прелистувачот.

Прочитај повеќе

Skype конечно ја објави 5.0 верзијата за Windows за симнување. Големата новина е секако можноста за видео чет со 10 луѓе, што го прави Skype еден вид бизнис алатка за конференциски видео разговори. Видео повиците во моментот се бесплатни бидејќи „сакаме да се осигураме дека имаме заинтересирани корисници и дека квалитетот е доволно добра за да наплаќаме за услугата“ вели директорот за продукти на Skype, Мајк Бартлет.

Прочитај повеќе

Skype сега може да се користи на Android, но само на телефон со Android 2.1 верзија или нагоре. Со Skype за Аndroid ќе можат да се прават Skype на Skype разговори како и текстуалното допишување преку IM. Доколку се врти на телефони (преку Wi-Fi и 3G) тоа ќе биде наплатено според Skype кредитите.

Прочитај повеќе