Први слики од прототип на телефонот на Amazon, сместен во заштитна маска, се појавија на интернет, поточно се објавени од блогот

Прочитај повеќе

iFixit, познати по уникатниот начин на кој ги претставуваат новите уреди со нивно расклопување, за брзо време успеа да дојде до новиот HTC One M8. Покрај хардверот благодарение на iFixit може подобро да го видиме и неговиот распоред во телефонот. HTC One M8 има 5-инчен LCD 3 екран со fullHD резолуција, прекриен со Gorilla Glass […]

Прочитај повеќе

Се поверојатно е дека наскоро ќе видиме поефтин iPhone модел. Најновата шпекулација е дека во период од неколку недели ќе видиме поефтина верзија на iPhone 4 со 8 GB меморија, наспротив 16 и 32 GB како што ги имаат сегашниве модели. Според два извори кои ги цитира Reuters, корејски производител веќе почнал да произведува 8GB […]

Прочитај повеќе

Facebook воведе опција за да се внесе код при логирање на неовластен компјутер. Опцијата има два чекори што значи барање код и добивање код преку телефон во вид на SMS. При секое логирање од непознат компјутер Facebook ќе ви прати SMS со код кој ќе треба да го внесете. Ако го користите тој компјутер може да си го зачувате како „компјутер на кој му верувате“.

Прочитај повеќе

Љубљанскиот Vox.io е единствениот регионален стартап и еден од трите победници на лондонскиот натпревар за стартапи Seedcamp.
 
Vox.io е VoIP веб апликација за телефонски и видео повици преку интернет, директно од прелистувачот. Со Vox.io не симнувате софтвер како што е пример со Skype туку се логирате веднаш од прелистувачот.

Прочитај повеќе

Разгледувавме и приметивме дека има многу начини како можете да го држите вашиот Nokia телефон, вели Nokia во блог пост исмејувајќи го Apple и проблемот со новиот iPhone 4.

Прочитај повеќе

Dell го објави 5 инчниот Streak таблет кој работи на Google Android кој е првиот од многуте вакви планирани продукти на Dell. Интересните карактеристики на Streak, малата големина и можност за телефонски повици, се наменети пред се за телефонот таблетот да биде лесен за користење додека се движите.

Прочитај повеќе

Google ќе ви шепка реклами во уво додека зборувате по телефон. Телефонот е бесплатен, користи софтвер за препознавање на глас, и кога ќе чуе клучен збор ви шепнува таргетирана реклама.

Прочитај повеќе

Nexus Оne e првиот телефон на Google со кој гигантот директно  навлезе на пазарот на мобилни телефони. Благодарение на фактот дека телефонот е брендиран со логото на Google, Nexus One инстантно го доби вниманието на голем број медиуми и интернет корисници. Паметниот телефон е изработен од тајванскиот производител HTC и очекувано доаѓа со мобилниот оперативен […]

Прочитај повеќе

Германската компанија HMB TEC изработи неколку апликации и додатоци како од телефон да направите вентилатор бидејќи се ближат топли денови, ласер бидејќи секогаш мора да се има ласер и факел бидејќи е кул.

Прочитај повеќе

iPhone Dev тимот успеа да го хакне iPhone и при стартување на телефонот, кој сега е dual-boot, се добива опција за избирање на оригиналниот Apple-ов iPhone оперативен систем или комплетно функционален Android, Linux базиран ОС, преку кој се праќаат СМС пораки и се вртат телефонски повици.

Прочитај повеќе

Истражување на GetJar, продавница за апликации, пазарот за овој вид софтвер ќе достигне 17.5 милијарди долари до 2012 година, а бројот на симнати апликации ќе достигне до 50 милијарди што е огромена бројка, 7 пати повеќе, од 7 милијарди симнати апликации во 2009 година.

Прочитај повеќе