Според статистиката споделена од страна на агрегаторот на вести GRID.mk, кој индексира 158 активни медиуми на македонскиот веб простор, само во месец август, 2016, македонските портали објавиле повеќе од 115.000 текстови, или во просек 3.711 статии на ден.  Најактивен портал од индексираните е plusinfo.mk, со објавени 4.235 написи, 34 повеќе од порталот на телевизија Сител – sitel.com.mk, кои имаат […]

Прочитај повеќе

Википедија брои над 40.000 текстови на македонски јазик и е на 50-то место од верзиите на популарната веб енциклопедија. Според посетеноста Википедија на македонски јазик забележува над 117.000 посети на ден, односно околу 2 милиони посети месечно!

Прочитај повеќе