Од оваа недела жителките на Саудиска Арабија ќе добиваат известувања за разводите преку текст пораки. Целта на новата пракса е да се прекине досегашната пракса со која жените беа разведени без никакво знаење, вели BBC. Од викендот судот ќе мора да ја извести и жената дека е разведена. Текст пораките можеби изгледаат како непригоден начин […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за анонимно испраќање на пораки, Telegram, повеќе легално не е достапна во Русија. Од понеделник агенцијата „Roskomnadzor“ има наложи на сите интернет и мобилни провајдери да го забранот пристапот до Telegram во следните 24 часа. Властите во оваа држава подолго време се закануваа дека ќе ја блокираат апликацијата ако не ги добијат клучевите за […]

Прочитај повеќе

Се чини дека можноста за испраќање текст пораки станува задолжителен додаток во се повеќе апликации. Мобилната апликација на YouTube е последнатa која ја додаде оваа функционалност. Корисниците ќе можат да ги споделуваат и видеата со своите контакти на телефонот директно од апликацијата. Апликацијата овозможува и групни разговори до 30 корисници и можност за реакции во […]

Прочитај повеќе