Возбудливо и интересно. Вака Томче Делев го објаснува развивањето на Android апликации. Негови апликации се Везилка, игра со зборови и Share Later, апликација која чека телефонот да се поврзе на Wi-Fi за да сподели податоци со цел да ги намали интернет трошоците. Двете симнати меѓу 1.000 и 5.000 пати, додека сега тазе објавената едукативна игра за препознавање знамиња на земји, FlagSpotting е симната меѓу 100-500 пати. Томче е и еден од основачите на Teknuvalo.mk, .мк сервис за прашања и одговори за се што е програмерско.

Прочитај повеќе

Текнувало.мк (бета) е колаборативен сервис за поставување и одговарање прашања од области поврзани со програмирањето. Сервисот е граден според моделoт на stackoverflow.com, и е наменет на македонската програмска заедница.

Прочитај повеќе