Sony претстави два модели на таблет компјутери кои ќе работат на Android Honeycomb оперативниот систем, и ќе започнат да се продаваат ширум светот оваа есен. S1 ќе има 9.4 инчен екран, додека S2 ќе има 5.5 инчен екран кој може да се преклопува.

Прочитај повеќе

На Google I/O конференцијата Nvidia го претстави прототипот на Android базираниот таблет Tegra 2 кој користи ARM Cortex 9 процесор и има 1 GB меморија, има микрофон и веб камера, како и два USB портови.

Прочитај повеќе