Во сабота, на 5 ноември не очекува нов TEDx настан. Овојпат говорите нема да бидат во живо, туку ќе бидат пренесувани од настанот TEDxCERN. Тема на конференцијата е „Ripples of Curiosity“, а преносот ќе биде овозможен од TEDxSeptemvriskaSesijaSalon. „Настанот ќе биде проследен во живо, на англиски јазик, симултано на повеќе од 40 локации ширум целиот свет, […]

Прочитај повеќе

Шестиот и последен настан од TEDxSeptemvriskaSesijaSalon ќе се обиде да даде одговор на прашањето: “Дали технологијата може да ги реши најголемите човекови предизвици?“. Мобилните апликации ја приближија и ја донесоа технологијата и знаењето до сите, но дали ова е максимумот што можат да го направат? Дали Big Data е решение на дел од проблемите со кои светот […]

Прочитај повеќе