Роботот Myon е новата ѕвезда на Komische Oper, театарот во Берлин. Myon учествува во операта My Square Lady која е остварена во соработка на Komische Oper, Gob Squad и Neurorobotics Research Lab од Humboldt универзитетот, јави Quartz. Движењето и однесувањето на сцена на роботот е автономно, односно никој не го контролира зад сцената во текот […]

Прочитај повеќе

Клуб за стендап комедија во Барселона ќе се обиде на своите посетители да им наплати според тоа колку уживале во претставите. Доколку сте збунети како ќе биде изведено ова, клубот Teatreneu на задната страна на секој од столовите има таблет компјутер кој ќе ги брои насмевките на посетителите, односно ќе ги следи со технологија за […]

Прочитај повеќе

Многу корисници не се задоволни од новиот „театарски“ интерфејс на Facebook за прегледување на фотографии. Иако е интересен, фотографиите се центрирани на црна позадина со цел вниманието на корисникот е комплетно насочено кон фотографиите, сепак црната позадина може да биде напорна при прегледување на повеќе фотографии. Всушност, и со само прегледување на една фотографии, промената на позадините може да нервира. Се навикнавме на стариот интерфејс, а и немаше никаков проблем со него. Ако не е скршено, не го поправај, нели?

Прочитај повеќе