За голем дел од луѓето во 80-те првиот допир со компјутерите беше Commodore C64. Повозрасните секако ќе се потсетат или на првите чекори во програмирањето или на некои од легендарните игри.

Прочитај повеќе

Microsoft и Apple долг период имаа тополо-ладни односи. Сепак Microsoft секогаш добро заработувал продавајќи софтвер за Mac. Ова е една од првите презентации на кои може да се видат основачите и „заштитните лица“ на двата гиганти.

Прочитај повеќе

Денес Apple е највредната компанија и прва компанија која ја надмина границата од 1 милијарди долари. Но, пред 20 години ова не беше случај, поради низа лоши одлуки компанијата беше на само 90 дена од банкрот. Apple тогаш го врати Стив Џобс на чело на компанијата, а спас од банкрот дојде можеби од најнеочекуваната страна.

Прочитај повеќе

Стив Џобс е еден од основачите на Apple, но иако имаше најмало влијание во креирањето на првиот хардвер г. Џобс е сè уште најпрепознатливо лице кога Apple е во прашање. Овој говор ќе ве потсети што значеше г. Џобс за индустријата, но и за јавноста која „ги голташе“ секој негов збор и идеја.

Прочитај повеќе