Windows Phone со 8.1 Blue надградбата ќе има swipe тастатура. Microsoft работи на интегрирање на тастатура за Windows 8.1 со која ќе може да се пишува со движење на прстите, не со куцање, а благодарение на сајтот Unleash the phone, веќе може да видиме и како ќе функционира тастатурата. Слично како и Android тастатурата, корисниците […]

Прочитај повеќе

Една од најпопуларните Android тастатури, SwiftKey, наскоро би можела да се појави на iOS, но овој пат заедно со апликација SwiftKey Note. Промотивниот материјал на Twitter го сподели @evleaks. Засега нема дополнителни иформации за апликацијата, датата на нејзиното излегување или цената. Цената на Android тастатурата е 4 долари, а нема да биде изненадување и iOS […]

Прочитај повеќе

Нa својoт Building Windows 8 блог, Microsoft oбјасни како со ергономски и функционални тестови одреди како да изгледа новата тастатура на допир која ќе се користи на таблет компјутерите со Windows 8. Според Microsoft, корисниците мора да можат да внесуваат текст брзо, скоро со иста брзина како што куцаат на физичка тастатура, да избегнуваат грешки, […]

Прочитај повеќе

Windows Phone 8 изгледа се подобро со секоја нова информација која ја добиваме. Според најновите фотографии објавени од WMPowerUser се чини дека Windows телефоните ќе имаат тастатура на допир која ќе биде искривена за полесно пишување. Тастатурата ќе биде полукружна и е наменета за внесување текст со една рака, поточно со палецот. Распоредот на буквите е според qwerty […]

Прочитај повеќе

Еве еден краток и корисен совет за навигација на YouTube видеа користејќи ги бројките на тастатурата, наместо глувче. Пример, за да стигнете 2 за да стигнете до 20 отсто од видеото. Ова може да биде многу корисно за да се прескокнат рекламите. Сите бројки од 1 до 9 може да се искористат за да се […]

Прочитај повеќе

Обичната тастатура и глувче не се доволни да се pwn!. За успешно играње потребно е да се има uber алатка која ќе се перонализира да одговара на стилот на играчот и на стилот на играта. Токму тој гејмерски сон го нудат гејмерските уреди на SteelSeries.

Прочитај повеќе

Колку бргу можете да искуцате SMS порака на мобилен со стандардната QWERTY тастатура?
 
Ако можете да искуцате 264 карактери за помалку од 77 секудни тогаш може ќе треба да се пробате во „брзи прсти“. Овој рекорд, кој е за неверојатни 43 секунди побрз од претходниот, го постави Чеонг Кит Ау од Австралија на овогодинешниот LG Mobile World Cup 2011.

Прочитај повеќе

8pen на 3qubits ги заменува класичните, конвенционалните QWERTY тастатури на мобилните уреди на допир, и нуди нов начин на вметнување текст само со движење на прстите.

Прочитај повеќе