Typewise се рекламира како тастатура за паметни телефони која ви дозволува да пишувате побрзо, со до четири пати помалку правописни грешки, 100% приватност, супериорна вештачка интелегенција за самоисправување и ефикасна детекција и прилагодување на повеќе јазици. Апликацијата е достапна и за iOS и за Android, a од неодамна се има подновено со верзија која воведува […]

Прочитај повеќе

Во последните неколку години може да се забележи пораст во корисниците на механички тастатури, нешто што е можеби и повеќе од очигледно доколку сте налетале на темата за истите на нашиот форум. Но, нешто што веројатно не сте знаеле е дека кај нас има ентузијасти кои одлучиле да одат еден чекор понатаму од самото купување […]

Прочитај повеќе

Доколку, од некоја причина, се мачите со вашето глувче или пак барате малку поразлична ефикасност, NeatMouse е бесплатна алатка која ви дозволува да ги префрлите сите акции кои се прават со глувчето, директно на тастатурата. Па така, акциите како десен или лев клик, скролување и слично, NeatMouse ги префрла на нумеричката тастатура. Не е никаков […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе овозможи користење на тастатура и глувче на својата конзoла Xbox One. Конзолите вeќе подолг период се доволно моќни да се користат и како алатка за работа, па можеби ова и не е изненадување. Сепак првата замисла ниту на Microsoft, не е работа туку гејминг. Главна причина овозможување за користење на глувче и тастатура […]

Прочитај повеќе

Пред неколку години сите ја фалеа иновативноста за новиот дизајн на копчињата, а денес Apple е пред групна тужба. Групна тужба против Apple е поднесена пред судот во Калифорнија. Проблемите започнуваат со редизајнот на тастатурата направен во 2017 година. Apple во 2015 година претстави нов дизајн на механизмот на копчињата. Главната придобивка од ваквиот дизајн […]

Прочитај повеќе

Во трката за поефикасно работење, кратенките преку тастатурата играат клучна улога. Токму поради тоа, одлучивме да издвоиме над 30 кратенки кои едноставно морате да ги знаете! Во случај да пропуштивме некоја клучна кратенка, дефинитивно кажете ни во коментарите, форумот или пак преку социјалните мрежи! Windows оперативен систем Shift + delete – Директно го брише селектираниот […]

Прочитај повеќе

Неколку месеци по издавањето на iOS, Google конечно ја издаде Gboard и за Аndroid. Станува збор за надградба на стандардната тастатура која ќе им биде достапна на сите корисници доколку телефонот ја поддржува. Надградбата овозможува брзо и едноставно додавање на линкови и слики без дополнителна потреба за отворање на пребарувач. Апликацијата се темели на можностите […]

Прочитај повеќе

Tастатурата на Microsoft која досега беше достапна единствено на Windows Phone, сега е достапна и за iPhone. Word Flow најверојатно е најдобрата тастатура која овозможува пишување со една рака, и е навистина корисна за корисниците кои сакаат телефони со поголем екран. Буквите се распределени полукружно, па секојпат се на дофат на палецот што го олеснува […]

Прочитај повеќе

Microsoft е новиот сопственик на британскиот стартап SwiftKey, автор на една од најпопуларните тастатури за паметни телефони и таблет компјутери. Апликацијата е користи на 300 милиони iOS и Android уреди што ја прави една од најпопуларните тастатури. Но, иако SwiftKey е познат по тастатурата, Microsoft сепак е позаинтересиран за вештачката интелигенција која помага при предвидувањето […]

Прочитај повеќе

Надградбите на глувчето, тракпадот и тастатурата на Apple се многу подобри од претходните верзии на уредите, вели Verge, кој имаше можност да ги тестира. Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 и Magic Keyboard 2 се достапни оваа недела за купување, и тоа што прво ќе го забележите е редизајнот. Но, внатре во уредите има едно […]

Прочитај повеќе

Гејминг тастатура и глувче се клучни за играње видеоигри, но дали знаете дека продуктивноста на речиси сите кои редовно користат компјутер за работа, може значително да се подобри со гејминг периферни уреди? Една од погодностите кој доаѓаат при користењето на гејминг периферни уреди при работа е токму можноста за персонализација на секое од копчињата кои […]

Прочитај повеќе

Microsoft продолжува да презентира хардвер. Овојпат не станува збор за специјализиран уред како Surface или Windows Phone телефоните, туку за универзална тастатура за сите за мобилни уреди. Universal Foldable Keyboard и ќе може да се поврзе со iPhone, iPad, Android уреди, Windows таблет компјутери и дел од Windows телефоните. Тастатурата, со димензии речиси идентични со […]

Прочитај повеќе