Се чини заврши екслузивитетот на T-Mobile да биде единствен оператор кој ќе го продава популарниот iPhone на Apple во Македонија. По Vip, сега и One стартува нови промоции во кои го нуди најновиот iPhone 5S. Но, за разлика од T-Mobile и Vip, Оne нема да ги понуди поевтиниот и пластичен iPhone 5C, ниту постарата 3,5 […]

Прочитај повеќе

iPhone 5S е еден од пoнапредните паметни телефони, прв на пазарот со 64-битен A7 процесор и можност за отклучување со отисок од прст. Но, рецензиите не значат ништо во моментот кога одбираме телефон, бидејќи тоа што ни е важно е што очекуваме од паметен телефон и колку ќе платиме за него. Првото може да се […]

Прочитај повеќе

Како што беше најавено претходно, iPhone 5 од денес е и официјално достапен во Македонија, поточно во Македонски телеком. Цената на самиот телефон е секако висока, но многумина од македонските iOS Корисници го земаат телефонот по тарифа која го нуди уредот по помала цена и рати. Во моментов се нуди само iPhone 5 16 GB […]

Прочитај повеќе

Како што беше и очекувано, новиот iPhone 4S пристигна и во Македонија, поточно кај T-mobile. Телефонот си ја задржува високата цена, исто очекувано за секој Apple производ, но сега како олеснување за корисниците е што ќе може да се купи на рати. Ова можеби е обид на T-mobile за да привлече купувачи за новогодишните празници. […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа дека многупати се повторува истото прашање, во врска со колку се царинските стапки за внесување на електронска (и друг вид на) роба во Македонија, решив да ги поставам тарифните информации достапни од страната на Царината, во еден едноставен формат, вели Krale на форумот постирајќи го релевантниот и скратен дел за компјутерска опрема од 960-те страни на царинскиот водич.

Прочитај повеќе