По се изгледа Google ќе биде првата компанијата која ќе понуди превоз со автономни возила. Waymo одделот на Alphabet кој излезе од компанијата со ребрендирањето ќе го лансира сервисот за неколку недели. Превозникот ќе доаѓа со нов бренд и ќе биде конкурент на Uber и Lyft. Секако ќе им бидат конкуренти и на сите такси […]

Прочитај повеќе

Дубаи ќе се обиде да биде првата држава која ќе овозможува превоз со беспилотни дронови. Тестовите започнуваат оваа недела, а властите велат дека Дубаи ќе биде првиот град што ќе нуди ваков превоз, пренесе Reuters. Леталата со кои ќе се прави транспортот се произведени од германската компанија Volocopter. Станува збор за двосед со 18 пропелери. […]

Прочитај повеќе