Facebook има тајна лабораторија во Орегон во која ги тестира како апликациите работат на различните модели на телефони кои ги користат корисниците. Дури и речиси незабележителните промeни во кодот можат да предизвикаат непосакувано однесување, па социјалната мрежа во лабораторија ги тестира апликациите пред да ја надгради официјалната верзија. „Зад голема метална врата има 32 iPhone […]

Прочитај повеќе

„Не се плашете од неуспехот“, вели Астро Телер, директор на тајната лабораторија Alphabet. Подобро позната како Google X, ова е лабораторија во која се работи на најлудите и речиси невозможни проекти, од Project Loon до автономните возила, Google Glass, и куп други технологии за кои ќе дознаеме во иднина. Но, бидејќи Google X е лабораторија […]

Прочитај повеќе