Evernote си доби редизајн на неговата веб верзија. Сивата околина стана посветла, со препознатливиот ред од најлево: вашите белешки, вашите тагови, листа од вашите белешки и преглед на една белешка.

Прочитај повеќе

Како што досега ги тагнувавте пријателите во вашите статуси користејќи го знакот „@“, а потоа го впишувавте името на пријателот или го одбиравте од паѓачкото мени, така сега можетете да го тагирате пријателот, страници, апликации, групи, настани, и во коментарите.

Прочитај повеќе

Coolendаr е веб календар кој е толку едноставен за користење што не мора да кликате по датуми и време, туку само внесувате една линија текст и кликате на копче. Во пракса, помалку од 30 секунди работа со два клика.

Прочитај повеќе

Македонскиот Twitter директориум 140.мк доби нова 0.3.3 верзија и неколку измени. Променет е начинот на следење корисници и корисничките имиња и таговите сега можат да се кликаат.

Прочитај повеќе

Facebook ќе го направи полесно тагирањето на вашите пријатели на фотографиите. Новата „препознавање на лица“ опција ги одбележува лицата на фотографиите со што вие само додавате име.

Прочитај повеќе

Да твитате преку Twitter страната е „soooo 07s“ :). Покрај тоа има и лоша функционалност. Но затоа постојат голем број клиенти како TWitDeck, Seismic и разни Chrome и Firefox додатоци кои го олеснуваат и организираат твитањето.

Прочитај повеќе

Според Google најголеми шанси за победа на Евровизија 2010 има германската преставничка Лена. Македонскиот преставник Ѓоко Танески е дури на 33-то место, а албанската преставничка е на 24-то. Сепак Google не е видовит, туку го користи информациите од пребарувањето. Значи колку повеќе луѓето пребаруваат преставник или песна толкава е популарноста на таа песна и со тоа се одредуваат шансите за победа.

Прочитај повеќе

Истражувачите од Critical Media Lаb при Ватерлу универзитетот користејќи RFID технологија ги поврзаа кравите на фармерот Крис Ванденберг со Twitter. Секоја oд дванаесте крави ги твита своите активности објавувајќи претходно подготвени пораки.

Прочитај повеќе

Помалку носталгично, но доста креативно и забавно македонската Twitter заедница започна интернет меме „umoevreme“. Секој од околу 375 твита започнува со хаш тагот и потоа следи спомен од минатото кога времињата можеби или не беа подобри.

Прочитај повеќе