Еден од најголемите производители на преносни компјутери, Garmin и телездравствената компанија Tactio Health Group, најавија соработка. Ова ќе овозможи уредите на Garmin да се користат како дополнителни уреди кои преку Bluetooth ќе се поврзат со сензорите. Преку куп сензори се следи работата на срцето, пулсот, крвниот притисокот и слично, без воопшто да се наруши она што […]

Прочитај повеќе