Cluster e одлична алатка за управување со табови од вашиот Chrome прелистувач. Можете да распределувате отворени табови, да ги сочувувате сесиите кои сте започнале на некои од нив, па дури и да ги паузирате табови за да не влечат меморија. Точно така, Cluster визуелно ги прикажува јазичињата на горната лента од прелистувачот, но ја отстранува […]

Прочитај повеќе

Great Suspender е екстензија за Google Chrome со која се надминува најголемиот проблем кој доаѓа со прелистувачот: „вечната глад“ за сите ресурси кои му се на располагање, најмногу меморијата. Екстензијата ги суспендира сите табови за кои не ви се потребни, но не сакате да ги затворите. Great Suspender доаѓа со можност за автоматско деактивирање на […]

Прочитај повеќе

На сите ни се има случено да се заборавиме во отварањето на нови табови додека пребаруваме нешто или едноставно работиме на повеќе веб локации. Во тие моменти, понекогаш нашиот компјутер знае малку да подзакочи, но дали е само тоа? Ретх Алаин од Wired тестираше што се случува со батеријата кога имаме отворено огромен број на […]

Прочитај повеќе

Opera 11 бета сега има можност да се организираат табовите во категории со едноставно повлечи-и-спушти движење, што ќе ја поедностави работата на сите нас кои постојано имаат отворено куп табови.

Прочитај повеќе

ZDNet објави слика и пост од новиот интерфејс на Internet Explorer 9 превземени од рускиот сајт на Microsoft пред истите да бидат одстранети. Од сликата се гледа дека IE 9, како и сите модерни прелистувачи, има интересен и едноставен дизајн со кој се остава повеќе простор за веб страната, прелистувачот има само навигациски бар и помалку копчиња.

Прочитај повеќе

Повеќето фишинг измами се лесни за препознавање. Ако УРЛ адресата е различна од тоа што го барате, пример, ако не пишува facebook.com горе во адресата, а пред вас го гледате Facebook логин страната, тогаш сте цел на фишинг напад.

Прочитај повеќе