Стив Џобс конечно го претстави таблет компјутеротiPad. Со таблетот ќе можете да читате новини, да гледате филмови, слушате музика, прегледувате слики, да споделувате на друштвени мрежи… целиот интернет на дланка т.е на 7 инчен екран со допир со харддиск од 16,32 и 64 гигабајти. iPad е 1.5cm тенок и тежи помалку од килограм. Батеријата му држи скоро 10 часа. А колку чини? Цената се движи од 500 до 800 долари зависи од просторот и можноста за WiFi и 3G.

Прочитај повеќе

Изгледа дека целиот свет си го задржува здивот за Apple таблет. Но можеби сонуваме за погрешен уред. Ова е Cоurier, неверојатниот обид на Microsoft за таблет компјутер, пишува Gizmodo кои го преставија прототипот на уредот.
 
Според Gizmodo, Cоurier е вистински уред во „касна прототип“ фаза на развој. И извори на CNet потврдија дека Courier е вистинит, но и дека ова е еден од таблет прототипите на тимот за развој на Microsoft.

Прочитај повеќе