Adobe најави дека Flash 10.2 ќе биде инсталиран на некои таблет компјутери и на повеќето Android Honeycomb таблет компјутери во „следните неколку недели“. Според Adobe, во 2011-та ќе се претстават околу 50 таблет компјутери кои ќе понудат богато веб искуство, а повеќето ќе користат Flash.

Прочитај повеќе

Откако неодамна го објавија Gingerbread за паметните телефони, Google го претстави и Honeycomb кој е следната генерација на мобилната Android платформа, дизајниран од почеток, за уреди со голем екран, посебно таблет компјутерите. Веќе неколку производители го најавија Honeycomb како оперативен систем за нивните таблет PC-ја.

Прочитај повеќе

Google планира дигитален киоск за Android корисниците, пред се тие со таблет компјутери, да можат да си купуваат и читаат дигитални верзии од големите и популарни магазини и весници, конкурирајќи му на Apple кој го има iPad и Amazon со Кindle, пренесува Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Германската компанија Neofonie GmbH го престави WePad, таблет PC, за кој најавија дека може со својот погoлем екран, веб камера и USB порт, да му конкурира на Apple-овиот iPаd кој беше преставен пред некое време.

Прочитај повеќе