Со четвртата бета на Mozilla Firefox 4 се претставија две интересни опции. Првата е Panorama опцијата, претходно позната како Tab Candy, со која се групирараат табовите. Пример, ако имате отворено десетина табови (јазичиња) ќе можете да ги организирате само со повлечи-и-спушти.

Прочитај повеќе

На фан страните на друштвената мрежа започна да се појавува соопштените дека Oд 23 август страните ќе бидат поедноставени за прелистување.

Прочитај повеќе

Доколку има отворена Facebook страна заедно со уште неколку табови во прелистувачот, друштвената мрежа ќе информира преку табот со бројче покрај текстот ако има нови нотификации, како барање за пријателство, коментари, пораки…

Прочитај повеќе

Менаџирањето табови во Firefox ќе стани многу поедноставно, вели Аза Раскин, креативниот директор на Mozilla кој на својот блог објави видео од нов интерфејс – Tab Candy – за организирање и пребарување на табовите.

Прочитај повеќе

Wikipedia Companion е интересен додаток за Chrome со кој можете да читате информации од онлајн енциклопедијата без да ја напуштите веб страната која ја разгледувате.

Прочитај повеќе

Неодамна добивме Google Тranslate на македонски јазик.
&Nbsp;
Тие што не знаат повеќе можат да прочитаат тука, па да се навратат на овој текст во кој ќе објасниме како процедурата на преведување да стане автоматска, со само еден клик.

Прочитај повеќе