T-Mobile и Nokia се договорија, и го објавија првиот поголем договор за започнување со изградба на 5G инфраструктура. Цента која ќе ја плати T-Mobile за 5G инфраструктура во САД е 3,5 милијарди долари, јави CNBC. Досега ова е најголем договор за 5G, што со оглед на тоа дека е и прв ваков договор, секако е […]

Прочитај повеќе

Без сомневање, најмалку еднаш сте се сретнале со избор помеѓу телефон кој ви се допаѓа и реалноста во која паметниот телефон не е достапен кај операторот кој го сакате. Ова не е случај со сите телефони, но со дел од ексклузивните и популарните модели е, а изборот на оператор или телефон никако не е во […]

Прочитај повеќе

T-Mobile и T-Home ќе бидат една компанија, како што сите верувавме дека се. Но, сега е најавено официјалното спојување на двете компании кои ќе понудат фиксни и мобилни услуги „како интергриран давател на телекомуникациски услуги“. Официјално сите вработени, имотот, опремата и обврските во T-Mobile ќе бидат преземемени од Телеком. Целта на присоединувањето, велат од Телеком, […]

Прочитај повеќе

AirBnb, сервисот преку која може да најдете привремено сместување, ќе биде преинсталирана на сите Android телефони кои ги продава T-Mobile. Договорот на AirBnb со Deutsche Telekom, сопственикот на македонски Телеком, ќе опфати 13 европски пазари меѓу кои Црна Гора, Полска, Хрватска, Албанија и секако Македонија. Постои можност за новите корисници да добијат до 30 евра […]

Прочитај повеќе

Телеком МК e нова апликација за Android, и наскоро за iOS, на T-Mobile која е наменета за припејд корисниците да имаат преглед на својата сметка и полесно да активираат други услуги, пакети и промоции. Се пристапува со корисничкиот број и лозинка, а од неа може веднаш да се провери колку кредит има на сметката или […]

Прочитај повеќе

До сега научивме како да ги избегнуваме имејл спам пораките, но SMS спамот за многумина може да биде нешто ново, посебно што овие пораки не содржат ништо повеќе од „повикај ме итно“ и број од друга земја кој ќе ви наплати еден куп пари за повик. Засега се чини дека само T-Mobile е зафатен од […]

Прочитај повеќе

Deutsche Telekom најави партнерство со апликацијата за фаќање белешки Evernote на 12 пазари во Европа, вклучувајќи ја и Македонија. Иако Evernote е бесплатна за iOS, Android и десктоп, со партнерството се промовира Premium услугата на сервисот која чини пет долари месечно. Но, корисниците на T-Mobile Македонија кои ќе ја симнат апликацијата до октомври 2014-та година […]

Прочитај повеќе

T-Mobile Македонија е првиот од трите македонски оператори кој ќе понуди мобилно сурфање преку 4G мрежа. За почеток пристапот ќе биде ограничен на селектирани делови од Скопје, и тоа во Центар, Карпош, Аеродром, Кисела Вода, и во Маврово. По тестирањето се очекува мрежата да биде пораспространета. Побрз интернет е секогаш добро да се има, иако […]

Прочитај повеќе

Американските T-Mobile и АТ&Т му дадоа потполно ново значење на што значи директна комуникација со индивидуален корисник. Џеј Руни неодамна сакаше да го промени својот провајдер и, како и секој посветен твитерџија, побара совет од Twitter. Тоа што следеше никој не го очекуваше, а е вистинска преписка на официјалните Twitter профили на двете компании, кои […]

Прочитај повеќе

iPhone 5S е еден од пoнапредните паметни телефони, прв на пазарот со 64-битен A7 процесор и можност за отклучување со отисок од прст. Но, рецензиите не значат ништо во моментот кога одбираме телефон, бидејќи тоа што ни е важно е што очекуваме од паметен телефон и колку ќе платиме за него. Првото може да се […]

Прочитај повеќе

One е достапен во T-Mobile. Знам дека звучи чудно, но не се работи за операторот, туку за најновиот flagship телефон од HTC кој го засени и најновиот Samsung Galaxy S4. Нема информации дали ќе биде достапен и во One и Vip, иако е можно да го видиме HTC One и кај нив бидејќи сите македонски […]

Прочитај повеќе

Конкуренцијата на мобилниот пазар во Македонија станува се подинамична, што е добро како за корисниците така и за мотивацијата на операторите да креираат иновативни понуди. Како што се одбиваше битката во 2012-та година, за T-mobile таа конкуренција е критична во намалување на бројот на корисници, додека за Vip таа конкуренција е благонаклонета и им го […]

Прочитај повеќе