Неодамна се одржа Финхакатон во организација на Министерството за финансии. На натпреварот имаше два победнички тима: „Systems4Enterprise“составен од Стефан Митевски, Ивана Ѓорѓиевска-Стојановски и Георги Михаилов; и вториот тим во состав: Елена Андреева, Теди Пејоски, Елена Јовчевска, Каја Стоилеска, Александар Трпески и Александар Марковски. Минатата недела пишувавме за еден од победниците, а ова е проектот на вториот тим. Тимот […]

Прочитај повеќе

HelpMark.Me е одлична апликација која многу помогна со поплавите во скопското подрачје. Сега Systems for Enterprise ја прилагодија апликацијата и за Грција. „Искрено се надеваме дека нашата платформа ќе им овозможи на сите хумани луѓе брзо и лесно да ја понудат својата помош и да покажат солидарност со жртвите на оваа катастрофа. Во моментов таа […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: Нашиот нулти роденден беше на 31.08.2015 во Скопје и го прославивме со забава во нашите канцеларии во Бардовци. 2. Од кого е основана […]

Прочитај повеќе