Победникот на Get in the Ring,  стартапот Systems for Enterprise (S4E)  е компанија која што е специјализирана во софтверски решенија за осигурителната индустрија. Решението е базирано на докторска дисертација на Д-р Андреја Митески, кој истовремено е и ко-основач на компанијата заедно со Стефан Митески. Тимот понатаму го доразработи решението пред да го претстави на натпреварот. Сепак […]

Прочитај повеќе

HelpMark.mе e македонска Android апликација од System4Enterprise. Сервисот има за цел да го олесни помагањето во подрачјата погодени од непогоди. Мотивација за сервисот несомнено е поплавата која го погоди скопскиот регион и лошата комуникација помеѓу локалните власти и доброволците. Апликацијата е едноставна за користење и овозможува едноставно пријавување на локација на која е потребна помош и […]

Прочитај повеќе