Интернетот и друштвените мрежи ќе одиграат голема улога во информирањето и споделувањето на моментите од Светското првенство во фудбал 2010 во Јужна Африка. Како за перспектива, кога се одржа последното фудбалско првенство во 2006 година, Facebook само што стана достапен за сите, а YouTube беше една година тазе стартап. Но сега работите се променети., нели? :)

Прочитај повеќе

Едно од најинтересните аспекти на Светското првенство ќе бидат дискусиите меѓу навивачите и неутралните гледачи, имало фаул, немало пенал, добар гол, изненадувања на теренот, разочарувања итн… Благодарение на Twitter кој е јавна мрежа, сега можете да ја следите дискусијата.

Прочитај повеќе

Firefox доби интересни Persona теми со знамињата на репрезентациите кои ќе учествуваат на Светското првенство во Јужна Африка.

Прочитај повеќе

Т-Home и T-Mobile објавиja 3 Screen понуда со која им нуди на корисниците избор да ги следат натпреварите во Светското првенство во фудбал преку MaxTV, но уште поинтересно преку интернет и мобилен телефон.

Прочитај повеќе

Дали го викате soccer, како нас, или фудбал, како останатиот свет, ние имаме виртуелен билет за Јужна Африка, вели Google објавувајќи Street View и 3D прошетка низ десетте стадиони на кои ќе се игра Светското фудбалско првенство.

Прочитај повеќе