Екраните на телефоните и таблетите знаат да бидат исклучително светли. Таквото нешто може значително да ги оштети вашите очи. Нормално, за да ја намалите светлината потребно е да повлечете со прстот од горната страна на екранот и да го поместите Brightness лизгачот кон лево. Голем број телефони сега дозволуваат и автоматско намалување на светлината на […]

Прочитај повеќе

Не е никаква тајна дека работа на телефон пред спиење воопшто не се препорачува. Како една од клучните причини за тоа се наведува плавото светло од екраните кое го „лаже“ мозокот дека се работи за ден и дека не е време за спиење. Згора на тоа, светлото е исклучително штетно за очите во слабо осветлени […]

Прочитај повеќе

Интернет сообраќајот наскоро може да пристигнува до уредите од светилките, а безжичната Wi-Fi мрежа наскоро би можела да биде заменета со Li-Fi. Компанијата pureLiFi чиј директор е Харалд Бурчард, на MWC во Барселона го презентираше своето решение. Компанијата првпат своето решение го презентираше пред една година, а сега има функционално решение, јави Digital Trends. LiFi-X […]

Прочитај повеќе