Половина од содржините на Youtube сега се прегледуваат од паметните телефони или таблет компјутери, вели директорката на YouTube, Сузан Војчички на Cоde Mobile конференцијата, oрганизирана од Re/code. Порастот на пристап од мобилна платформа се припишува на се поголемата популарност на YouTube апликациите во Google Play и App Store, јави Re/code. „YouTube во моментов заработува од […]

Прочитај повеќе

Ерик Шмит се повлече оставајќи го директорското место во Google на еден од двајцата основачи Лери Пејџ кој веднаш по доаѓање на позицијата направи реорганизација на компанијата.

Прочитај повеќе