После казната од 900.000 евра Apple сега доби уште едно предупредување од италијанската Комисија за заштита на потрушувачите. Овојпат, како што известува Reuters, на Apple во Италија му се заканува еднамесечна забрана за работа и нова парична казна од околу 300.000 евра поради непочитување на законот за двегодишна гаранција и бесплатна техничка поддршка за корисниците […]

Прочитај повеќе

Професор од скопска гимназија е суспендиран поради екстремни религиозни Facebook постови. Според учениците, тие немале проблем со професорот бидејќи се однесувал пристојно на часовите, но според директорката на училиштето, која доставила копии од 8 страни од неговиот Facebook профил до полицијата, професорот од „скромен религиозен човек се претворил во фанатик.“

Прочитај повеќе