Xiaomi го претстави својот прв процесор. Surge S1 е осум-јадрен процесор кој за прв пат ќе дојде во Mi 5C. Компанијата прв пат го спомена процесорот во октомври 2014 година. „Способноста за креирање на сопствени процесори е врв за секој производител на паметни телефони. За Xiaomi ова е клучен исчекор во нашиот развој. За да […]

Прочитај повеќе